Tomaattikompotti / Tomatkompott
Kotimaisista tomaateista syntyy tomaattikompotti, jota voi laittaa esimerkiksi leivän päälle!
noin 2 dl
35 min
Hyvin helppo
Ainekset
1 punasipuli, viipaloituna
1 valkosipulinkynsi, kuorittuna
1 tl chilihiutaleita
1 rkl sinapinsiemeniä
200-250 g kotimaisia kirsikkatomaatteja, puolitettuina
0,5 ruukkua kotimaista thaibasilikaa
0,5 dl vettä
1 rkl sokeria
suolaa
OHJE
1. Kuumenna kattila korkealla keskilämmöllä ja lisää loraus rypsiöljyä. Lisää sitten viipaloitu sipuli sekä ripaus suolaa. Karamellisoi sipulia noin 6-8 min tai kunnes se on ruskistunutta ja makeaa.
2. Lisää sitten valkosipulinkynsi ja jatka kypsennystä noin 3 min.
3. Lisää joukkoon chilihiutaleet ja sinapinsiemenet sekä vielä pieni loraus öljyä. Paahda mausteita noin 3 min tai kunnes sinapinsiemenet alkavat poksua.
4. Lisää sitten tomaatit, basilika, vesi ja sokeri. Hauduta kompottia keskilämmöllä noin 20-25 min.
5. Soseuta kompotin rakenne rosoiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
Videon ja reseptin on tuottanut Tastery Foods
Tomatkompott
Cirka 2 dl
35 min
äldigt lätt att tillaga
Ingredienser
1 rödlök, skivad
1 vitlöksklyfta, skalad
1 tsk chiliflingor
1 msk senapsfrön
200–250 g körsbärstomater, halverade
0,5 kruka thaibasilika
0,5 dl vatten
1 msk socker
salt
Tillagning
1. Hetta upp kastrullen på medelhög värme och tillsätt en skvätt rypsolja. Tillsätt sedan den skivade löken och en nypa salt. Karamellisera löken i cirka 6–8 min eller tills den har brynts och är söt.
2. Tillsätt vitlöksklyftan och tillred ännu i cirka 3 min.
3. Lägg till chiliflingorna och senapsfröna samt en liten skvätt olja. Rosta kryddorna i cirka 3 min eller tills senapsfröna börjar poppa.
4. Tillsätt tomaterna, basilika, vatten och socker. Låt kompotten sjuda på medelvärme i cirka 20–25 min.
5. Purea kompotten med en mixer till en ojämn blandning.
Video är gjord av Tastery Foods.