Raita
Oletko mausteisten ruokien ystävä? Raita on jogurttipohjainen herkullinen ja raikas kastike, joka sopii esimerkiksi intialaisen ruuan kanssa. Kotimainen kurkku ja korianteri toimivat erinomaisesti kastikkeessa. Mikäli kaipaat kastikkeeseen lisää raikkautta, laita sekaan hieman sitruunamehua tai vaikka minttua!
noin 2 dl
Ainekset
0,5 kotimaista kurkkua
2 dl maustamatonta jogurttia, esim. turkkilaista
1 rkl jeeraa eli roomankuminaa
kourallinen kotimaista korianteria
OHJE
1.Kuutioi kurkku hyvin pieneksi. Helpoiten se sujuu niin, että siivutat kurkun sen pituussuunnassa ohuiksi ”levyiksi”. Tämän jälkeen leikkaa levyt pitkiksi puikoiksi, jonka jälkeen ne on helppo kuutioida leikkaamalla ne poikittain.
2.Sekoita kurkkukuutiot yhdessä loppujen ainesten kanssa.
3.Tyypillisesti raitaa ei mausteta suolalla, mutta voit halutessasi toki lisätä ripauksen suolaa tai vaikka lorauksen sitruunamehuakin!
Videon ja reseptin on tuottanut Tastery Foods
Raita
cirka 2 dl
5 min
Väldigt lätt
Ingredienser
½ gurka
2 dl naturell yoghurt, t.ex. turkisk
1 matsked spiskummin
en handfull koriander
Recept
1. Skär gurkan i mycket små kuber. Enklast gör du detta genom att skära upp gurkan på längden i tunna ”skivor”. Skär sedan skivorna i långa strimlor, som du sedan enkelt skär till kuber.
2. Blanda gurkkuberna med resterande ingredienser.
3. Oftast tillsätts inget salt i raita, men om du vill kan du givetvis tillsätta en nypa salt, eller varför inte en gnutta citronjuice!
Video är gjord av Tastery Foods.