Reseptit
Välimeren kurkkusalaatti
- 2 kurkkua
- 10–12 kirsikkatomaattia
- 1 sipuli
- 200 g feta- tai salaattijuustoa
- 2–4 rkl kapriksia
Kastike:
- 1,5–2 rkl sitruunanmehua
- 2 rkl öljyä
- 0,5 dl tuoretta minttua
- rouhittua mustapippuria
Leikkaa kurkut pitkittäin halki ja koverra siemenet pois pienen lusikan avulla. Leikkaa koverretut kurkunpuolikkaat viipaleiksi. Halkaise tomaatit. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Yhdistä kasvikset. Murenna joukkoon juusto ja lisää kaprikset.
Sekoita sitruunanmehu, öljy, rouhittu mustapippuri ja hienonnettu minttu keskenään ja kaada kastike salaatin päälle. Tarjoa sellaisenaan maalaisleivän kanssa tai grillaa rinnalle esimerkiksi broileria tai kalaa.