Spaghetti marinara
2 annosta
30 min
Hyvin helppo
Ainekset
6-9 isoa kotimaista tomaattia, mieluiten erilaisia
2 valkosipulinkynttä, kevyesti murskattuina
1-2 kotimaisen basilikan oksaa
suolaa
ekstra-neitsytoliiviöljyä
200 g spagettia
suolaa
Viimeistelyyn
kotimaista kovaa juustoa
kotimaisia basilikan lehtiä
Ohje
- Raasta tomaatit isoreikäisellä raastimella kulhoon. Jos sinulla ei ole raastinta, voit kaltata tomaatit (katso videomme tomaattien kalttaamisesta!) ja pilkkoa ne.
- Lisää tomaattimurska yhdessä valkosipulien ja basilikan oksien kanssa kattilaan ja hauduta kastiketta noin 25 min tai kunnes se on paksuuntunut. Mausta se lopuksi suolalla ja oliiviöljyllä.
- Noin 15 min jälkeen voit aloittaa pastan keittämisen. Keitä spagetti pakkausohjeen mukaan ja lisää sen ollessa kypsää ”al dente” kastikkeen joukkoon ja sekoita.
- Tarjoile pasta-annos välittömästi juustoraasteen ja basilikan kanssa.
Vinkki: Annoksesta saa vegaanisen vaihtamalla juuston vegaaniseksi vaihtoehdoksi.
Videon ja reseptin on tuottanut Tastery Foods.
Spaghetti Marinara
2 portioner
30 min
Mycket lätt
Ingredienser
6–9 stora tomater, helst olika sorter
2 vitlöksklyftor, lätt krossade
1–2 krukor basilika
salt
extra jungfruolivolja
200 g spagetti
salt
För garnering
inhemsk hårdost
basilikablad
Recept
1. Använd ett rivjärn med stora hål för att riva tomaterna i en skål. Har du inget rivjärn kan du istället blanchera tomaterna (se vår video om blanchering!) och skära dem i bitar.
2. Tillsätt de krossade tomaterna, vitlöksklyftorna och basilikabladen i kastrullen och låt sjuda i ca 25 minuter eller tills såsen blivit tjock. Avsluta med att krydda med salt och olivolja.
3. Koka pasta kan du börja efter ca 15 minuter. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen och när pastan är ”al dente” (lagom kokad), blanda med såsen.
4. Servera omgående med riven ost och basilika.
Video är gjord av Tastery Foods.