Tomattipiiras/Tomatpaj
Tämä tomaattipiiras on todella helppo ja maukas ruoka. Tarjoile esimerkiksi lounaaksi salaatin kanssa!
1 piiras
30 min
Helppo
Ainekset
Reseptin määrät riippuvat lehtitaikinalevyn koosta.
2 valmista lehtitaikina levyä, hieman sulatettuna
1 rkl sinappia
2 kotimaista tomaattia, yksi puolitettuna ja viipaloituna ja toinen hienonnettuna
sormisuolaa
0,5 mozzarella, paloiteltuna
ekstra-neitsytoliiviöljyä
tuoretta kotimaista oreganoa
Piirakan voiteluun
1 kananmuna
OHJE:
1. Valitse haluamasi kokoinen lehtitaikinalevy piirakan pohjaksi. Tee sitten toisesta lehtitaikinalevystä piirakalle korkeat reunat. Leikkaa levystä pituussuunnassa kaksi noin 2 cm levyistä tankoa. Leikkaa sitten toiset, lyhyemmät tangot reunoiksi piirakan päätyyn.
2. Käyttäen sormenpäitäsi, voitele pohjana toimivan lehtitaikinalevyn reunat kananmunalla. Liimaa juuri leikkaamasi taikinatangot levyyn kiinni siten, että ne muodostavat reunat piirakkapohjalle.
3. Lämmitä uuni 175-asteiseksi ja paista piirakkapohjaa reunoineen noin 12 minuuttia tai kunnes se on kohonnut huomattavasti ja ruskistunut kevyesti. Poista sitten piirakka uunista ja painele kevyesti piirakan kohonnut keskiosa alas.
4. Voitele piirakan keskiosa sinapilla. Asettele tomaattiviipaleet piirakkaan niin, että ne peittävät sen koko pinta-alan. Mausta tomaatit sormisuolalla. Laita piirakka takaisin uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet.
5. Lisää sitten hienonnettu tomaatti piirakkaan ja peitä piirakka mozzarellalla. Lisää myös loraus oliiviöljyä ja siirrä piirakka vielä kerran uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes mozzarella on sulanut. 6. Viimeistele piirakka tuoreella oreganolla.
Videon ja reseptin on tuottanut Tastery Foods
Tomatpaj
1 paj
30 min
Lätt
Ingredienser
Ingrediensmängderna i receptet beror på storleken på smördegsplattan.
2 färdiga smördegsplattor, lätt tinade
1 msk senap
2 tomater, en halverad och skivad och den andra hackad
fingersalt
0,5 mozzarella, hackad
extra virgin olivolja
färsk oregano
Till pajbotten
1 ägg
RECEPT
1. Välj en smördegsplatta av önskad storlek till pajbotten. Skär höga kanter för pajbotten av en annan smördegsplatta. Skär två ca 2 cm breda strimlor på längden av degplattan. Skär sedan två kortare strimlor för pajändorna.
2. Massera in ägget i pajbottenkanterna (smördegsplattan) med fingertopparna. Tryck fast strimlorna som du skurit vid kanterna av smördegsplattan så du får kanter till din pajbotten.
3. Förvärm ugnen till 175 grader och grädda pajbotten inklusive kanterna i ugnen i cirka 12 minuter eller tills den reser sig ordentligt och är lätt brun. Ta sedan ut pajen ur ugnen och tryck lätt ner pajens upphöjda mittdel.
4. Bred ut senap över mittdelen av pajen. Täck hela pajen med tomatskivor. Krydda tomaterna med fingersalt. Grädda i ca 5 minuter i ugnen eller tills tomaterna blir mjuka.
5. Tillsätt sedan hackad tomat och täck över med mozzarella. Tillsätt också en klunk olivolja och grädda pajen i ugnen i några minuter tills mozzarellan har smält.
6. Garnera med färsk oregano.
Video är gjord av Tastery Foods.