Joulutomaatit kotimaisesta tomaatista
Kotimaiset tomaatit sopivat kuin punainen nenä Petteri Punakuonolle perinteisten suomalaisten jouluruokien rinnalle. Tässä reseptissä on taiottu isoista kotimaisista tomaateista herkullisia joulutomaatteja. 🍅🎄
niin monta annosta kuin haluat
45 min
hyvin helppo
Ainekset
isoja kotimaisia tomaatteja
rypsi, rapsi- tai oliiviöljyä
suolaa
kokojyväsinappia
kotimaisia basilikan lehtiä
Ohje
1. Lämmitä uuni 170-asteiseksi. Kuori tomaatit kalttaamalla ne. Katso video tomaattien kalttaamisesta:
2. Suolaa tomaatit kauttaaltaan ja hiero öljyä niiden pintaan. Kypsennä tomaatteja uunissa noin 35-40 min tai kunnes ne ovat pehmenneet. Anna tomaattien jäähtyä noin 15 min.
3. Lusikoi kokojyväsinappia tomaattien päälle ja aseta basilikan lehti kokojyväsinappiin. Tarjoile kinkun ja muiden joululisukkeiden kanssa!
Videot ja reseptin on tehnyt Tastery Foods