Reseptit
Aasialainen sieni-kasvisvokki
- 1 sipuli
- 1/4–1/2 tuoretta chiliä
- 1 paprika
- 1–2 porkkanaa
- 150 g herkkusieniä
- 350 g valko- tai kiinankaalia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
- tilkka hunajaa tai inkiväärisiirappia
- tuoretta basilikaa tai persiljaa
- paahdettuja, kuorittuja maapähkinöitä
OHJE:
Kuori ja puolita sipuli. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna chili ja suikaloi paprika. Leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi tai höylää porkkanasta ja kaalista kuorimaveitsellä tai vihannesleikkurilla ohuita, leveitä lastuja pitkittäin. Viipaloi sienet.
Kuumenna vokkipannu tai tilava paistinpannu ja lisää pohjalle öljyä. Lisää ainekset pannulle luettelon mukaisessa järjestyksessä. Kääntele aineksia ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät napakan kypsiksi. Mausta vokkiruoka kalakastikkeella, joka korvaa suolan. Pyöristä maku hunajalla tai siirapilla. Lisää lopuksi tuoretta yrttisilppua ja pähkinöitä. Tarjoa lisänä nuudeleita tai riisiä.