Kesäpäivän salaatti
4 annosta
- ½–1 ruukku jääsalaattia tai muuta salaattia (rucolaa, viininsuolaheinää, friseesalaattia)
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 keskikokoinen kurkku
- 1 paprika
- 1 pieni nippu retiisejä
- 1 ruukku tilliä tai persiljaa
- 1 rasia syötäviä kukkia
Lisäksi:
- 1 rkl rypsi- tai rapsiöljyä
- 2 perunarieskaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 300 g leipäjuustoa tai esimerkiksi tofu salaattijuustoa
Kastike:
- 1/2 dl rypsi- tai rapsiöljyä
- 1/2 sitruunan mehu tai 1 limetin mehu
- mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
Revi salaatit sopiviksi suupaloiksi tai käytä valmista salaattisekoitusta. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele kurkku ja paprika. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli tai persilja. Laita ainekset salaattivadille.
Kuumenna öljy pannulla ja kuutioi perunarieskat. Lisää rieskapalat kuumalle pannulle yhdessä hienonnetun valkosipulin kanssa. Paloittele leipäjuusto ja käytä pikaisesti pannulla. Lisää jäähtyneet rieska- ja juustopalat salaatin joukkoon. Koristele syötävillä kukilla.
Valmista kastike. Sekoita öljyn joukkoon sitruunan- tai limetinmehu, mustapippuria myllystä ja ripaus suolaa. Valuta kastike salaatin joukkoon tai tarjoa erikseen.
Kesäpäivän salaatti on ihanan raikas, rouskuvan herkullinen, mutta sopivasti ruokaisa. Perunarieskasta ja leipäjuustosta saat salaattiin makoisan lisän ja tämä salaattihan sopii erinomaisesti niin arkeen kuin juhlavampaan hetkeen.