Kasvistäytteiset kesärullat
Rullat täytetään raikkaalla vihreällä ja dipataan mausteiseen kastikkeeseen.
Rullat:
- 100 g riisinuudeleita (keitettyinä valmiiksi)
- 12 riisipaperiarkkia 12 salaatinlehteä
- ½ ruukku tuoretta minttua
- ½ ruukku tuoretta thai-basilikaa
- ½ ruukku tuoretta korianteria
- 170 g vatkarapuja (vegaaninen katkarapu)
- ½ kurkku
Kastike:
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 rkl sokeria
- ½ punainen chilipaprika
- 1 valkosipulinkynsi
- ½-¾ dl vettä
Varaa alkuun kolme lautasta: yksi laakea riisipaperiarkkien kastamiseen, toinen rullien käärimiseen ja kolmas, iso lautanen valmiita rullia varten. Laita laakealle lautaselle vettä ja kastele riisipaperit yksi kerrallaan notkeaksi.
Asettele riisipaperille sitten kaikkia täytteitä ja kääri tiukaksi rullaksi. Vältä asettamasta valmiita rullia liian lähekkäin, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Valmista sitten kastike: Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Mittaa joukkoon kalakastike, sokeri, hienonnettu chilipaprika, hienonnetut valkosipulinkynnet ja vesi. Tarkista maku ja nauti valmiiden rullien kanssa!
Vinkki! Jos haluat reseptistä vegaanisen, korvaa kalakastike soijakastikkeella.