Reseptit
Puolikuivatut tomaatit
Valmista puolikuivatut tomaatit vaikkapa juhlien noutopöytään muiden herkkujen seuraksi.
1 lasipurkillinen
- 500 g kotimaisia kirsikka-tai miniluumutomaatteja
- karkeaa suolaa myllystä
- Lisäksi:
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- tuoretta rosmariinia, timjamia tai basilikaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä
- 2 tl hunajaa tai agavea
Huuhtele tomaatit ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Rouhi pinnalle hieman suolaa. Laita pelti 100-asteiseen uuniin keskiritilätasolle 3-4 tunniksi, kunnes tomaatit muuttuvat ryppyisiksi. Laita tomaatit kuumennettuun lasipurkkiin. Mittaa kulhoon oliiviöljy, viipaloidut tai hienonnetut valkosipulinkynnet, balsamiviinietikka, tuoreet yrtit, mustapippuria myllystä ja hunajaa. Sekoita ja kaada tomaattien joukkoon. Anna maustua jääkaapissa ja tarjoa vaikkapa tuoreen leivän kanssa.