Tomaatti-halloumipaistos
Kotimaiset tomaatit ja ihana halloumijuusto ovat mainio makupari. Tuore parsa kruunaa kesäruoan, joka maistuu sellaisenaan tai vaikkapa grilliruoan lisänä.
2-4 annosta
- 250 g halloumijuustoa
- 4 isoa kotimaista tomaattia
- 1 nippu parsaa
- suolaa
- vettä
- oliiviöljyä
Lisäksi:
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ limen mehu
- suolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl sokeria
- tuoretta rosmariinia
Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi. Huuhtele tomaatit ja leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi. Poista parsan varsista muutama sentti tyvestä. Kuori halutessasi kevyesti vartta perunankuorimaveitsellä. Kiehauta vettä ja mausta suolalla. Keitä parsanvarsia muutama minuutti, valuta. Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla ja paista halloumijuusto molemmin puolin kauniin väriseksi. Nosta sivuun. Lisää tomaatit ja paista käännellen, kunnes ne pehmenevät. Nosta sivuun. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista valutetut parsat käännellen. Sekoita oliiviöljy, limen mehu, suola, mustapippuri, hienonnettu valkosipulinkynsi, sokeri ja tuore rosmariini keskenään. Kaada pannulle ja kuumenna pikaisesti. Sekoita halloumijuusto, tomaatit ja parsa keskenään ja tarjoa vaikkapa grilliruoan seurana tai sellaisenaan tuoreen leivän kanssa.