Paprikatacot
8 kpl
Valmistusaika: 60 min
- 4 isoa suippopaprikaa
- 1 pkt (300 g) kylmäsavustettua tofua
- lehtisalaattia
- (vegaanista) majoneesia
- 8 pientä tortillalettua
- ½ pnt korianteria
- suolaa ja pippuria
- öljyä
salsa:
- 2 tomaattia
- 1 punainen chili
- ½ pnt korianteria
- suolaa ja pippuria
Valmista salsa. Kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi. Poista chilin siemenet ja kanta ja hienonna se. Hienonna myös korianteri. Sekoita kaikki salsan raaka-aineet, mausta suolalla ja pippurilla ja anna maustua sen aikaa kun valmistat tacot.
Kuivaa tofu pakkauksen ohjeen mukaan puhtaan keittiöpyyhkeen sisällä, kevyen painon alla.
Leikkaa paprikat pituussuunnassa halki, öljyä kevyesti ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa paprikoita, kunnes niiden kuori on tummunut kunnolla. Laita paprikat kulhoon, peitä tiiviisti kelmulla ja anna jäähtyä hetken aikaa. Kun paprikat ovat jäähtyneet, poista niiden siemen, kannat ja kuori. Leikkaa reilun suupalan kokoisiksi suikaleiksi.
Leikkaa kuivattu tofu reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista grillissä. Lämmitä myös tortillaletut grillissä. Leikkaa lopuksi tofut suupalan kokoisiksi kuutioiksi.
Kokoa tacot laittamalla ensin niiden sisälle hieman majoneesia, lehtisalaattia ja tofukuutioita. Viimeistele grillatulla paprikalla, tomaattisalsalla ja korianterilla.