Reseptit
Timjamiperunat & yrttidippi
Uunissa paistetut Timjamiperunat & vegaaninen yrttidippi
Kullanruskeaksi paistetut ja timjamilla maustetut perunalohkot ovat oivaa naposteluruokaa tai kiva lisä aterialle. Runsaasti yrteillä maustettu vegaaninen dippi kruunaa makunautinnon!
Timjamiperunat:
3 isoa jauhoista perunaa
3 rkl oliiviöljyä
½ dl hienoksi pilkottua timjamia
suolaa & mustapippuria
Vegaaninen yrttidippi:
2 dl kaurapohjaista creme fraichea
1-2 tl dijon-sinappia
½ sitruunan mehu
1 dl hienoksi pilkottuja tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, timjamia & oreganoa)
suolaa & mustapippuria
OHJEET:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa perunat huolellisesti. Leikkaa pitkiksi lohkoiksi ja laita perunat isoon kulhoon. Lisää oliiviöljy, timjami sekä mausteet ja sekoita hyvin.
- Asettele perunalohkot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniin kullanruskeita. Jos haluat perunoihin oikein rapean kuoren, laita uuni grilliteholle viimeiseksi 5-10 minuutiksi.
- Valmista sillä välin yrttidippi. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Maista, ja lisää mausteita tai muita aineksia maun mukaan. Laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi.
- Ota perunat uunista ja anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua. Tarjoa perunat yrttidipin kanssa ja nauti!