Tomaatti-hummusleivät
Tomaatin ja hummuksen yhteinen makumaailma on mitä taivaallisin. Vielä paremmaksi sen tekee päälle siroteltu tuore oregano. Tässä simppeli ohje
Hummus
2 tölkkiä kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
ruokalusikallinen tahinia
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
pippuria
persiljaa
Kaada tehosekoittimeen kikherneet. Säilytä ainakin toisen purkin neste, tarvitset sitä myöhemmin. Lisää sekoittimeen kuoritut valkosipulinkynnet, tahini, sitruunan mehu ja mausteet. Laita kone käyntiin. Lisää vähitellen kikhernepurkin nestettä, kunnes hummus on mielestäsi täydellisen samettista. Lisää lopuksi mielesi mukaan persiljaa.
Leipiin
tuoretta leipää
erivärisiä kotimaisia tomaatteja
tuoretta oreganoa
tuoretta basilikaa
Levitä leipäviipaleisiin reilusti hummusta ja sen päälle erivärisiä tomaattilohkoja. Laita tomaattien päälle pieni ripaus suolaa ja pippuria. Koriste oreganon lehdillä.