Kasvissosekeitto versoilla ja yrteillä
Kasvissosekeitossa yhdistyy kaikki: maku, edullisuus ja nälän pysyminen loitolla. Voit heittää sekaan niitä vihanneksia ja kasviksia, mitä vihanneslokerossa sattuu pyörimään. Tuoreet yrtit ja versot viimeistelevät annoksen ihanan raikkaaksi!
Kasvissosekeitto
1 paprika
2 sipulia
pari kourallista kukkakaalia
4 porkkanaa
puolikas bataatti
2 perunaa
tuorejuustoa tai kasvipohjaista creme fraichea
2 kasvisliemikuutiota
pippuria
suolaa
tuoreita yrttejä
versoja (esim. oreganon)
Kuori ja paloittele kasvikset. Laita kattilaan ja kaada vettä niin, että kasvikset peittyvät. Anna kiehua. Lisää kasvisliemikuutiot. Lisää pippuria ja suolaa. Keitä niin, että kasvikset ovat pehmeitä. Kaada vesi pois, mutta ota sitä talteen, tarvitset sitä myöhemmin. Soseuta kasvikset ja lisää tuorejuustoa tai creme fraichea. Lisää yrttejä. Jatka soseuttamista ja lisää sivuun laitettua vettä niin, että saat keittoon halutunlaisen koostumuksen. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Koristele ronskiksti yrteillä ja versoilla.