Reseptit
Herkullinen vegesushi
Kun mielesi tekee sushia, testaa näitä helppoja sushitaskuja! Roomansalaatilla, kurkulla, porkkanalla, tofulla, avokadolla ja versoilla täytetyt sushitaskut ovat nopeita valmistaa – ja täynnä hyvää tekeviä kasviksia!
4-6 sushitaskua
4-6 sushiarkkia (riippuen kuinka paljon laitat täytteitä)
1 pss roomansalaattia
2 porkkanaa
1 kurkku
1 avokado
marinoitua tofua (ohje alla)
reilusti tuoreita versoja
tarjoiluun tamaria (tai soijakastiketta)
Marinoitu tofu:
1 pkt maustamatonta tofua
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl tamaria (tai soijakastiketta)
1 rkl vaahterasiirappia
OHJEET:
- Valmista ensin tofu. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kääräise tofu talouspaperiin ja aseta se laakealle lautaselle. Laita tofupalan päälle toinen lautanen ja siihen päälle jotakin painavaa noin 15 minuutiksi, jotta tofusta valuu ylimääräinen neste pois.
- Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään laakeassa kulhossa. Leikkaa tofu pitkiksi parin sentin paksuiksi paloiksi ja pyörittele palat marinadissa. Aseta tofupalat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista noin 10 minuuttia, kunnes tofu on hieman ruskistunut.
- Pilko sillä aikaa kasvikset. Kuori ja pilko porkkanat ja leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Siivuta myös avokado.
- Kun tofu on valmis, kokoa sushitaskut. Käännä sushiarkki salmiakin muotoon ja lisää täytteet hieman ylimmän kulman ylitse. Annostele arkeille reilusti salaattia, porkkanaa ja kurkkua. Lisää sitten muutama pala tofua ja avokadoa. Viimeistele versoilla ja taittele arkit varovasti kiinni. Kostuta arkkien reunat, niin taskut pysyvät koossa. Tarjoile tamarin kera ja nauti!