Tiedätkö, mistä ruokasi on peräisin? Onko se viljelty turvallisesti, sinun parastasi ajatellen?
Suomalaisten vihannesten vastuullisuus koostuu monesta tekijästä. kasvihuoneviljelijät kantavat vastuunsa niin ympäristöstä kuin toimintansa sosiaalisesta ja taloudellisesta puolesta, ja ennen kaikkea tuotteiden turvallisuudesta. Kotimaisia kasvihuonevihanneksia voi siis syödä huoletta.
Kasvihuoneyrityksissä kiinnitetään erityistä huomiota ruuan puhtauteen, ja kotimaiset vihannekset ovatkin tutkimusten mukaan maailman puhtaimman ruuan joukossa. Suomen kylmät talvet sekä puhdas vesi ja ilma auttavat takaamaan vihanneksille hyvät kasvuolosuhteet, joissa kasvintuhoojat eivät viihdy. Siksi myös kasvinsuojeluaineita tarvitaan vain vähän, ja niitä käytetään kestävästi ja vastuullisesti.
Kotimaisia vihanneksia syödessä voit olla varma siitä, mistä tuotteet tulevat ja miten ne on viljelty. Niitä syömällä sijoitat kotimaiseen, paikalliseen tuotantoon. Lähialueeltasi tulevat vihannekset ovat todellista lähiruokaa, ja viljely antaa töitä tuhansille viljelijöille ja heidän perheilleen. Lisäksi myös monet nuoret ja maahanmuuttajat saavat arvokasta työkokemusta vihannesten viljelystä. Kun kuljetusmatkat puutarhalta kauppaan ovat lyhyitä, päästöjä syntyy vain vähän ja tuotteet säilyvät tuoreina.
Kasvihuoneviljelijät viljelevät vihanneksensa rakkaudella ja vastuullisesti, jotta niistä voi nauttia turvallisin mielin.