Reseptit
Keväinen kvinoasalaatti
Kevääseen sopiva salaatti syntyy yhdistelemällä kasviksia ja hedelmiä, ruokaisaa kvinoaa, fetajuustoa ja siemeniä sekä runsaasti makua tuovaa kastiketta. Tähän salaattiin kannattaa valita tummanvihreitä salaatteja ravitsevan lehtikaalin kaveriksi.
Salaattipohja
½ bataatti
2–3 punajuurta tai raitajuurta
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1 dl kvinoaa
1 omena
2 luumua
3–4 vartta lehtikaalia
tummanvihreitä salaatteja (esim. baby-pinaattia, roomansalaattia tai tammenlehtisalaattia)
100 g fetaa
1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
tuoretta oreganoa
Sinappi-hunajakastike
1 dl oliiviöljyä
2 tl dijon-sinappia
½ sitruunan mehut
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa (tai vaahterasiirappia)
ripaus suolaa
OHJEET:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja pilko bataatti ja punajuuret pieniksi kuutioiksi. Kääntele juurekset oliiviöljyssä ja lisää ripaus suolaa. Paista noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja laita se hetkeksi sivuun jäähtymään.
- Valmista kvinoan keittyessä kastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.
- Pilko omena ja luumut. Huuhtele lehtikaali tarvittaessa. Poista lehtiruodit ja revi lehdet paloiksi isoon kulhoon. Lisää 1 rkl kastiketta ja sekoita käsin hieroen lehtikaalin joukkoon.
- Lisää tarjoiluastiaan lehtikaali, salaatit, bataatti ja punajuuri, kvinoa sekä hedelmät. Mittaa joukkoon noin 2-3 rkl kastiketta ja sekoita hyvin. Viimeistele salaatti fetalla, kurpitsansiemenillä sekä tuoreella oreganolla. Tarjoa ja nauti!