Reseptit
Aurinkoiset aamiaistomaatit
- 4–6 isoa tomaattia tai 4 pihvitomaattia
- 100 g herkkusieniä
- 1 dl hienonnettua palvikinkkua tai esim. kalkkunaleikkelettä
- 1 rkl rypsiöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 4 kananmunaa
- 1 dl juustoraastetta
- ruohosipulia
Leikkaa tomaateista viipale kantaosaa. Koverra sisukset pois lusikan avulla. Voit käyttää ne ruoanvalmistuksessa tai syödä saman tien. Valuta tomaatit alassuin käännettyinä.
Hienonna sienet ja kinkku- tai kalkkunaviipaleet. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista sienihakkelusta, kunnes kosteus haihtuu. Lisää hienonnettu kinkku tai kalkkuna, kuumenna ja mausta seos. Täytä tomaatit sieni-lihaseoksella. Valuta jokaisen tomaatin päälle varovasti yksi muna. Ripota pinnalle juustoraastetta ja hienonnettua ruohosipulia. Voit halutessasi nostaa tomaatteihin kantaosat ”hatuiksi”.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Aurinkoiset tomaatit maistuvat sunnuntaiaamiaisella, brunssilla, ilta- tai yöpalana.