Reseptit
Gluteeniton sienilasagne paahdetuilla kasviksilla
Lasagne on monien suosikki ja tämä helposti valmistuva versio saa makunsa uunissa paahdetuista sienistä ja muista kasviksista. Lasagneen voi hyvin lisätä omia suosikkitäytteitään ja tomaattikastikkeen voi maustaa kuivattujen yrttien sijaan myös tuoreilla yrteillä!
noin 30 x 20 cm kokoiseen uunivuokaan / kuudelle
Paahdetut kasvikset:
2 rasiaa (à 200 g) kotimaisia sieniä
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Tomaattikastike:
3 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl hunajaa (tai muuta makeutusta)
suolaa ja mustapippuria
muutama kourallinen tuoretta kotimaista baby-pinaattia
Lasagneen:
gluteenittomia lasagnelevyjä
1-2 palloa luomumozzarellaa
OHJEET:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa munakoiso, kesäkurpitsa ja sienet tarvittaessa. Pilko kasvikset pieniksi, noin 1 x 2 cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita kasvisten joukkoon oliiviöljy sekä suola ja mustapippuri, ja levitä kasvikset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman ruskistuneet ja selvästi pehmenneet.
- Valmista tomaattikastike kasvisten ollessa uunissa. Annostele tomaattimurskat isoon kattilaan ja sekoita joukkoon mausteet. Kiehauta, ja anna hautua pienellä lämmöllä sen aikaa, kun kasvikset ovat uunissa.
- Ota kastike pois liedeltä ja sekoita keskenään tomaattikastike, paahdetut kasvikset sekä pinaatti. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
- Kokoa sitten lasagne: annostele uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta ja lisää sen jälkeen tasainen kerros lasagnelevyjä. Annostele toinen ja kolmas kerros kastiketta ja lasagnelevyjä ja lisää kolmanteen kerrokseen myös puolet mozzarellasta. Voit joko repiä mozzarellan ”muruiksi” tai leikata sen ohuiksi siivuiksi. Annostele lasagnen päälle vielä lopuksi kastiketta sekä loput mozzarellasta.
- Laita lasagne uuniin ja kypsennä noin 35-45 minuuttia, kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet ja juusto sulanut. Anna vetäytyä tovi ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi vihersalaatin kera ja nauti!