Hasselbackan tomaatit/Hasselbackas tomater
Tomaatin ja mozzarellan yhdistelmää ei voita mikään. Tee jotain erilaista ja kokeile maukkaita hasselbackan tomaatteja lisukkeeksi perinteisen tomaatti-mozzarella -salaatin tilalle 🍅
noin 40 min
Helppo
Ainekset
4 isoa kotimaista tomaattia
sormisuolaa
1-2 kokonaista mozzarellajuustoa, viipaloituina
kapriksia
ekstra-neitsytoliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
kotimaista basilikaa
Ohje
1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Tee tomaatteihin noin 5 viiltoa siten, ettet kuitenkaan leikkaa tomaateista läpi. Mausta tomaattien välit sormisuolalla.
2. Asettele mozzarellaviipaleita tomaattien väleihin. Asettele sitten kapriksia mozzarellapalojen päällä. Lorauta oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa tomaattien pinnalle ja paista tomaatteja uunissa noin 20 min.
3. Kun tomaatit ovat pehmenneet ja juusto sulanut, asettele tomaatit tarjoilulautaselle, lusikoi poistunutta lientä niiden pinnalle ja asettele basilikan lehtiä viiltoihin.
Videon ja reseptin on tehnyt Tastery Foods
Hasselbackas tomater
ungefär 40 min
Enkelt
Ingredienser
4 stora inhemska tomater
flingsalt
1–2 hela mozzarellaostar, skivade
kapris
extra virgin olivolja
balsamvinäger
inhemsk basilika
Instruktioner
1. Värm upp ugnen till 200 grader. Skär ungefär 5 snitt i tomaterna på så sätt att du inte skär igenom tomaterna. Salta mellanrummen med flingsalt.
2. Sätt mozzarellaskivor i mellanrummen. Sätt sedan kapris på mozzarellabitarna. Häll en skvätt olivolja och balsamvinäger på tomaternas ytor och stek sedan tomaterna i ugnen ungefär 20 min.
3. När tomaterna mjuknat och osten smultit, placera tomaterna på ett serveringsfat, sleva upp bortrunnen sky på ytan och sätt basilikablad i snitten.
Videon är gjord av Tastery Foods.