Reseptit
Sieni-cannelonit
Herkkusieni-cannelloneista saat maittavan illallisen, joka valmistuu helposti uunissa. Valmista kerralla isompikin määrä ja tarjoa vaikkapa talkooväelle tuoreen salaatin kanssa.
4-5 annosta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 iso sipuli tai 2-3 pientä sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ ruukku tuoretta kotimaista basilikaa
- 700 g kotimaisia tomaatteja
- 2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä
Lisäksi:
- 250 g ricotta-juustoa
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- 100-150 g tuoreita kotimaisia sieniä
- ripaus suolaa
- 1 muna
- 50-70 g pecorino-juustoa
- 10-12 cannelloni-putkea
- 1 –1 ½ l vettä
- 1 tl suolaa
OHJE:
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna basilika ja tomaatit.
- Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
- Kääntele miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Lisää hienonnettu basilika, tomaattikuutiot, basilika, tomaattipyree, suola ja mustapippuri. Hauduta hiljalleen noin 30 minuuttia. Tarkista maku.
- Laita ricotta-juusto kulhoon.
- Leikkaa sienet pieniksi kuutioiksi ja kääntele kuumalla pannulla öljytilkassa, kunnes sienet kutistuvat.
- Mausta ripauksella suolaa. Sekoita sienet ricottan joukkoon yhdessä munan kanssa.
- Laita seos pursotinpussiin ilman pursotinterää.
- Kiehauta vesi ja mausta suolalla.
- Lisää cannelloni-putket ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes putket pehmenevät. Valuta vesi pois.
- Pursota jokaisen putken sisälle herkkusieni-ricottatäytettä ja litistä putkia hieman, jotta täytettä on koko putken pituudelta.
- Lado täytetyt putket leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan vieretysten. Kaada päälle tomaattikastike ja raasta pinnalle romano-juustoa.
- Kypsennä 175 -asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
- Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.