Reseptit
Sieni-flatbread
Pohja:
2 dl kädenlämpöistä vettä
15 g hiivaa
n. 4,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
Täyte:
200g kotimaisia sieniä
öljyä paistamiseen
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 1-2 dl kaurakermaa tai muuta kasvikermaa
suolaa
mustapippuria
vegaanista parmesania (vapaavalintainen)
kotimaista rucolaa
OHJE:
- Valmista ensin pohja. Sekoita hiiva huolella kädenlämpöiseen veteen. Lisää vähitellen vehnäjauhot ja suola ja sekoita taikinaa kokoajan, lisää lopuksi öljy. Muotoile taikinasta 2-3 levyä pellille, anna kohota puolisen tuntia.
- Hienonna sipulit ja pilko 3/4 sienistä hakkelukseksi ja loput sieviksi siivuiksi. Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää sen jälkeen pilkotut sienet, jatka paistamista noin viiden minuutin ajan. Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua hetken aikaa.
- Levitä sienipaistos leipien päälle, lisää lisää lopuksi siivutetut herkkusienet. Halutessasi voit raastaa päälle hiukan vegaanista parmesaania. Paista leipäsiä 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Ripottele päälle rucolaa (ja vaikka lisää parmesania) ja tarjoa lämpimänä vaikka höyryävän teekupillisen kera.