Reseptit
Herkullinen muhammara-paprikatahna
Uunissa paahdetuista paprikoista syntyy mielettömän maukas tahna, joka saa täyteläisyyttä saksanpähkinöistä ja tomaattipyreestä. Muhammaraksi kutsuttu tahna maistuu niin kasvisten kaverina kuin vaikkapa kalan lisukkeena!
3 punaista paprikaa
1 dl saksanpähkinöitä
1 rkl tomaattipyrettä
½ sitruunan mehu
½ tl juustokuminaa
suolaa ja mustapippuria
OHJEET:
- Lämmitä uuni 250 asteeseen. Leikkaa paprikat puoliksi ja poista kannat ja siemenet. Aseta paprikat leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes paprikoiden pinta alkaa tummua. Anna paprikoiden jäähtyä.
- Kuumenna pieni paistinpannu ja paahda saksanpähkinöitä muutama minuutti kuumalla paistinpannulla. Aseta hetkeksi sivuun.
- Kun paprikat ovat jäähtyneet, kuori ne varovasti. Lisää kuoritut paprikat, saksanpähkinät, tomaattipyre, sitruunamehu sekä mausteet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Maista, ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoa ja nauti!