Reseptit
Juustoinen versosalaatti
4 annosta
- 50 g rucolan versoja
- 1 ruukku basilikaa tai korianteria
- 200 g helmitomaatteja tai 3–4 keskikokoista tomaattia
- 1 tuorekurkku
- 200 g kermajuustoa tai muuta juustoa
- 1 ruukku Lollo Rosso -salaattia
- 1 ruukku herneenversoja
- 50 g salaattisiemeniä
Jogurttikastike:
- 4 dl luonnonjogurttia
- 3 rkl sinappia
- ruohosipulia maun mukaan
- mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
Laita rucolan versot salaattivadille ja hienonna joukkoon basilika tai korianteri. Puolita helmitomaatit tai lohko tomaatit. Suikaloi tai kuutioi tuore kurkku. Leikkaa juusto kuutioiksi. Revi tai leikkaa Lollo Rosso -salaatti ja leikkaa herneenversot sopiviksi paloiksi. Laita ainekset salaattivadille ja sekoita keskenään.Paahda kuivalla pannulla salaattisiemeniä ja lisää salaatin joukkoon. Valmista jogurttikastike. Sekoita luonnonjogurtin joukkoon sinappi, silputtu ruohosipuli, mustapippuri ja suola. Tarkista maku. Tarjoa raikas salaatti jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkki! Salaatti täydentää arkisenkin aterian. Juustoa lisäämällä saat siitä ruokaisamman ja voit tarjota sitä vaikkapa lounaaksi tai kesäjuhlissa.