Reseptit
Kasvispannukakku
Kasvispannukakku on hauskaa vaihtelua suolaiselle piirakalle. Tomaatti, paprika ja pinaatti sopivat mainiosti pannukakun täytteeksi, mutta voit kokeilla pannukakussa rohkeasti muitakin kasviksia tai yrttejä.
(noin 24 x 32 cm vuokaan)
4 kananmunaa
5 dl kauramaitoa (tai muuta maitojuomaa)
2 dl tattarijauhoa
1,5 dl (täysjyvä)riisijauhoa (tai kaurajauhoa)
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl voita (tai oliiviöljyä)
noin 10 kirsikkatomaattia
½ keltainen paprika
pari kourallista babypinaattia
100 g fetajuustoa
4–5 tl pestoa
mustapippuria
OHJEET:
- Riko kananmunat isoon kulhoon. Lisää kauramaito ja vatkaa sekaisin. Lisää kulhoon jauhot, leivinjauhe ja suola ja sekoita hyvin. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
- Jos mahdollista, käytä kiertoilmauunia ja lämmitä se 200 asteeseen (tavallinen uuni 215 asteeseen). Voitele uunivuoka voilla tai öljyllä ja aseta hetkeksi sivuun.
- Pilko pannukakun päälle tulevat kasvikset. Kaada taikina uunivuokaan ja ripottele taikinan päälle tasaisesti tomaattia, paprikaa ja babypinaattia. Murustele lopuksi päälle fetajuusto ja annostele pestoa taikinan pinnalle.
- Paista noin 20–25 minuuttia, kunnes pannukakussa on kaunis kullanruskea väri. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan salaatin kera ja nauti!