Reseptit
Kinkku-sienimunakasrulla
5–10 annosta
- 5 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
- tuoreita kotimaisia sieniä maun mukaan
- ½ nippu kotimaista kevätsipulia
- 200 g palvikinkkukuutioita tai -suikaleita
- 100 g kotimaista miniluumutomaatteja
- 2 rkl öljyä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1–2 dl juustoraastetta
Pinnalle:
- tuoretta kotimaista oreganoa
OHJE:
- Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon maito, suola ja vehnäjauhot.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen malliseen isoon uunivuokaan tai reunalliselle uunipellille.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Kumoa munakaslevy leivinpaperin päälle ja valmista täyte.
- Leikkaa sienet lohkoiksi tai viipaleiksi.
- Hienonna kevätsipuli ja puolita miniluumutomaatit.
- Kuumenna öljy pannulla.
- Lisää sienet, kevätsipuli, kinkku ja miniluumutomaatit.
- Kääntele kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes tomaatit pehmenevät.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita joukkoon juustoraastetta.
- Levitä seos munakaslevylle ja kääri mahdollisimman tiukalle rullalle.
- Siirrä tarjoiluvadille.
- Koristele tuoreella oreganolla.
- Tarjoa lounaaksi, iltapalaksi tai illanistujaistarjottavana.