Kurkku-jättikatkarapuvartaat
Grillattua kurkkua? Kyllä kiitos! Tämä herkullinen varras on kuin tehty kesän grillijuhliin.
4-6 varrasta
noin 35 min
helppo
Ainekset
Marinadi
1 kevätsipuli, paloiteltuna
1 valkosipulinkynsi, kuorittuna ja paloiteltuna
1 limen mehu
0,5 punainen kotimainen chili, paloiteltuna
0,5 ruukkua kotimaista timjamia
0,5 dl soijaa
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl worcestershire-kastiketta
1 rkl ruokossokeria
1 tl jauhettua maustepippuria
suolaa
Lisäksi
1 kotimainen kurkku
300 g kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä
grillivartaita
kotimaista minttua
Ohje
1. Lisää kaikki marinadin ainekset kannuun ja soseuta sauvasekoittimella.
Voit myös käyttää tehosekoitinta, jolloin seosta kannattaa tehdä
kaksinkertainen määrä. Kannattaa kyllä muutenkin, koska tämä soosi
sopii moneen!
2. Leikkaa kurkku noin 2 cm paksuisiksi kiekoiksi ja puolita keikot
puoliympyröiksi.
3. Marinoi kurkkuja ja rapuja lopussa marinadissa noin 15-20 min.
4. Varrasta kurkut ja ravut ja grillaa vartaita tulikuumassa grillissä, kunnes
niissä on hiiltynyt pinta ja ravut ovat kypsiä.
5. Viimeistele vartaat mintun lehdillä.
Kuvan ja reseptin on tehnyt Tastery Foods.