Kurkku-limesorbetti
Jäähileinen sorbetti kuumana kesäpäivänä, ah!
Valmista sorbetti jo etukäteen pakastimeen ja tarjoa sopivana hetkenä.
Kurkku-limesorbetti
6 annosta
1 1⁄2 dl sokeria
2 dl vettä
1 limen raastettu kuori
2 limen mehu
1 keskikokoinen kurkku
3 munanvalkuaista
1/3 ruukku sitruunamelissaa
Mittaa kattilaan sokeri, vesi, limen raastettu kuori, limen mehu ja raastettu kurkku. Kiehauta, kunnes sokeri on liuennut joukkoon.
Jäähdytä seos.
Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi valkoiseksi vaahdoksi ja hienonna sekaan sitruunamelissaa. Sekoita vaahto varovasti käännellen jäähtyneen sokeri-kurkkuseoksen joukkoon.
Tarkista maku.
Laita pakastimeen ja vaahdota seosta mielellään muutaman kerran puolen tunnin välein pakastuksen alkuvaiheessa.
Anna sorbetin kiinteytyä vähintään seuraavaan päivään.
Pyöritä palloiksi ja nautiskele.