Reseptit
Rosmariini-suklaahippukeksit
Kokeile yrttejä myös leivonnassa! Rosmariini sopii mainiosti suklaan kaveriksi näissä herkullisissa suklaahippukekseissä.
Resepti on gluteeniton ja maidoton.
10–12 isoa keksiä:
2 dl mantelijauhoa
3 dl (gluteenitonta) kaurajauhoa
3 rkl kookossokeria tai ruokosokeria
½ tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
¼ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljajauhetta
100 g tummaa suklaata
1 rkl hienoksi pilkottua rosmariinia
1 kananmuna
¾ dl kotimaista juoksevaa hunajaa
1 dl miedon makuista öljyä
OHJEET:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mittaa isoon kulhoon jauhot, sokeri, suola, ruokasooda, leivinjauhe sekä vaniljajauhe ja sekoita huolellisesti.
- Pilko suklaa rouheeksi ja lisää suurin osa suklaasta taikinaan. Säästä muutama isompi pala keksien päälle. Lisää lopuksi rosmariini ja sekoita.
- Annostele toiseen kulhoon kananmuna, vaahterasiirappi sekä oliiviöljy ja sekoita. Yhdistä raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa olla kosteaa ja hieman irtonaista.
- Nosta taikinasta lusikan avulla 10–12 nokaretta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paina kevyesti keksin muotoon. Lisää pari suklaapalaa keksin päälle. Paista noin 11–13 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet kevyen kullanruskean värin. Keksit tuntuvat uunista ottaessa pehmeiltä, mutta ne kovettuvat jäähtyessään. Anna keksien jäähtyä rauhassa ennen kuin siirrät niitä, sillä lämpiminä ne hajoavat helposti. Viimeistele halutessasi ripauksella suolahiutaleita.
- Tarjoa ja nauti! Valmiit keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa noin viiden päivän ajan.