Salaatti grillatuista tomaateista
4–6 henkilölle
Valmistusaika: 30 min
tomaatit:
- 1 kg erilaisia tomaatteja (esim. pihvitomaatti, terttutomaatti, San Marzano)
- 3 rkl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- ⅓ tl suolaa
- ⅓ tl rouhittua mustapippuria
kastike:
- ¼ pieni kurkku
- 1 pieni salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ pnt ruohosipulia
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl omenasiiderietikkaa
- ⅓ tl suolaa
- ⅓ tl rouhittua mustapippuria
- hyppysellinen sokeria
lisäksi:
- 2 ruukkua lehtisalaattia
Aloita kastikkeen valmistamisella. Leikkaa huuhdeltu kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori sipulit ja hienonna ne. Hienonna myös ruohosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen raaka-aineet keskenään ja anna tekeytyä sen aikaa kun valmistat tomaatit.
Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi paloiksi: San Marzanot voit esimerkiksi puolittaa pituussuunnassa, terttutomaatit voit halkaista ja pihvitomaatit voit lohkoa neljään osaan.
Kuori valkosipulinkynsi ja raasta se. Lisää valkosipuli, öljy, suola ja pippuri kulhoon tomaattien kanssa ja sekoita. Grillaa marinoidut tomaatit pehmeiksi grillissä. Penslaa lisää valkosipuliöljyä tomaattien pintaan grillauksen aikana.
Levitä salaatinlehdet laakealle vadille ja aseta grillatut tomaatit salaatinlehtien päälle. Viimeistele lisäämällä kurkku-salottisipulikastike tomaattien päälle.