Salaattitacot grillatusta paprikasalaatista
Perinteinen lisukesalaatti tomaatista, kurkusta, paprikasta ja salaatinlehdistä viedään uudelle tasolle käyttämällä se grillin kautta ja tarjoilemalla salaatinlehdiltä tacoina.
- 2 kpl kotimaista paprikaa
- 2 kpl kotimaista tomaattia
- 1 pnt kotimaista jääsalaattia
- ½ kpl kotimainen kurkku
- reilu kourallinen kotimaisen basilikan lehtiä
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- kotimaista tilliä koristeluun.
Halkaise huuhdellut paprikat, poista kannat sekä siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Grillaa paprikalohkot melkein läpikypsiksi grillissä tai paista ne grillipannulla. Kuutioi grillatut paprikat.
Kuutioi huuhdellut tomaatit ja kurkku. Irrota jääsalaattikimpusta muutama lehti, huuhtele ja hienonna ne. Irrota loputkin lehdet, huuhtele ja jätä odottamaan tarjoilua. Suikaloi basilikan lehdet.
Sekoita kaikki hienonnetut ja kuutioidut raaka-aineet kulhossa, lisää sekaan öljy ja hyppysellinen suolaa sekä pippuria. Sekoita kevyesti.
Lado jäljelle jääneet salaatinlehdet isolle lautaselle tai tarjottimelle ja annostele salaattia salaatinlehtiveneiden sisälle. Koristele tillinoksilla.
Tarjoile sellaisenaan “salaattitacona” tai muiden kesäisten grilliruokien seuralaisena.