Sieni-kasvispiirakka
8 annosta
- 100 g voita tai margariinia
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vettä
Täyte:
- 1 rkl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g helmitomaatteja
- 150 g isoja ruskeita herkkusieniä
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- 100–150 g juustoraastetta
Nypi voi tai margariini, suola ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen, kunnes taikina on tasainen. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, helmitomaatit ja viipaloidut herkkusienet. Kääntele hetki, kunnes ne pehmenevät hieman. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos esipaistetun piiraspohjan päälle. Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään. Kaada seos piiraan päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja hyytynyt. Leikkaa hieman jäähtynyt piiras ja laita tarjolle.
Vinkki! Suolaiset piirakat sopivat monenlaisiin tilanteisiin. Tarjoa lounaaksi raikkaan salaatin kanssa tai leivo iltapalaksi, illanistujaisiin tai kesäjuhlien pikkusuolaiseksi.