Reseptit
Tomaatti-focaccia
Tuore focaccia on ihana leipä, joka maistuu niin aamupalana, välipalana, iltapalana kuin illanistujaisissa. Valmista myös juhlien seisovaan pöytään.
9-11 annosta
Taikina:
- 3 dl vettä
- 25 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
- ½ dl oliiviöljyä
- 100-150 g kotimaisia kirsikkatomaatteja
- 50-100 g fetajuustoa tai esim. tofu-salaattijuustoa
- tuoretta rosmariinia
- karkeaa suolaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, oliiviöljy ja vehnäjauhot sekoittaen.Vaivaa taikina tasaiseksi ja levitä se leivinpaperilla vuorattuun, noin 15×25 cm uunivuokaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Sivele kohonneen leivän pinnalle oliiviöljyä. Puolita pinnalle kirsikkatomaatteja. Murusta päälle juustoa ja ripottele päälle rosmariinia. Paista 225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Rouhi valmiin leivän päälle karkeaa suolaa.