Reseptit
Tomaatti-vuohenjuustopiiras
Suolaisen piirakan kanssa voit tarjoilla raikasta salaattia. Tarjoa piirasta myös juhlissa!
8 annosta
Pohja:
- 100 g voita tai margariinia
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vettä
- ½ ruukkua hienonnettua kotimaista basilikaa
Täyte:
- 200 g kotimaisia kirsikkatomaatteja
- 100 g vuohenjuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 munaa
- mustapippuria myllystä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ ruukkua kotimaista basilikaa
OHJE:
- Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon suola ja vehnäjauhot.
- Lisää vesi nopeasti sekoittaen, kunnes taikina on tasainen. Hienonna basilika ja kääntele taikinaan.
- Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoka leivinpaperilla.
- Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne piiraspohjan päälle.Viipaloi vuohenjuusto ja asettele ne vuokaan.
- Sekoita kuohukerman joukkoon munat, mustapippuria myllystä, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettua basilikaa.
- Kaada täyte vuokaan ja jatka paistamista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes piiras on hyytynyt.