Reseptit
Tomaattinen munakoisopaistos – melanzane
Tämä melanzane valmistuu helposti ja nopeasti puolessa tunnissa! Uunin sijaan melanzane kypsennetään isossa paistinpannussa ja sen maku on ihan yhtä hurmaava kuin perinteisessä versiossa.
3-4 annosta
1 iso munakoiso
2 valkosipulinkynttä
3 kypsää tomaattia
kourallinen kirsikkatomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1/2 dl hienoksi pilkottua basilikaa
1–2 tl balsamiviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria
Parmesaani-mozzarellakerma
2 dl (kasvipohjaista) ranskankermaa
1 mozzarella
1 dl raastettua parmesaania
2 rkl hienoksi pilkottua basilikaa
mustapippuria
Tarjoiluun
basilikaa
tuoretta leipää
raikasta vihersalaattia
OHJEET:
- Leikkaa munakoiso pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet talouspaperin päälle, lisää niiden päälle suolaa ja anna niiden levätä noin 10 minuuttia. Pyyhi sitten munakoisojen pinta kuivaksi talouspaperilla.
- Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet hienoksi. Leikkaa tomaatit muutamiksi paloiksi.
- Kuumenna iso laakea paistinpannu ja lisää oliiviöljy. Paista munakoisoa runsaassa öljyssä molemmin puolin noin 5 minuuttia, jotta siivuista tulee hieman kullanruskeat.
- Lisää valkosipuli ja tomaatit ja paista hetki. Lisää sitten tomaattimurska, basilika ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10–15 minuuttia. Valmista sillä välin parmesaani-mozzarellakerma.
- Nypi mozzarella pieniksi paloiksi ranskankerman joukkoon. Lisää parmesaani, basilika ja mustapippuri ja sekoita.
- Annostele juustokerma valmiin melanzanen päälle ja koristele tuoreella basilikalla. Tarjoile esimerkiksi tuoreen leivän ja raikkaan vihersalaatin kera ja nauti!