Reseptit
Uunikuivatut tomaatit
Kun kaipaat vaihtelua, testaa uunikuivattuja tomaatteja! Parin tunnin kuivatus saa tomaateista ihanan meheviä, ja öljyyn säilöttynä ne toimivat myös herkullisena lahjana.
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa & mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
+ oliiviöljyä säilömiseen
OHJEET:
- Kuumenna uuni 125 asteeseen. Huuhdo ja valuta kirsikkatomaatit ja pilko ne puoliksi.
- Suojaa uunipelti leivinpaperilla ja levitä kirsikkatomaatit pellille leikkuupinta ylöspäin. Pirskottele päälle oliiviöljy ja mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Paista keskitasolla 2 tuntia. Anna tomaattien jäähtyä.
- Tarjoile joko sellaisenaan tai annostele tomaatit lasipurkkiin ja kaada päälle oliiviöljyä juuri sen verran että tomaatit peittyvät öljyyn. Öljyssä säilötyt tomaatit säilyvät jääkaapissa muutaman viikon.