Reseptit
Vegaaninen caesar-salaatti
Vegaaninen caesar-salaatti sisältää maukkaan cashew-pähkinöistä tehdyn kastikkeen sekä ihanan rapeat kikhernekrutongit. Romaine-salaatti ja lehtikaali ovat mahtavan maukkaita, mutta testaa toki halutessasi muitakin salaattilajikkeita!
2 isoa romaine-salaattia
3 isoa lehteä lehtikaalta
caesar-kastiketta (ohje alla)
kikhernekrutonkeja (ohje alla)
OHJEET:
- Valmista ensin kikhernekrutongit ja caesar-kastike, jotta ne ovat valmiina salaatin kokoamista varten.
- Huuhdo ja kuivaa salaatit tarvittaessa. Revi tai pilko ne pieneksi ja siirrä isoon kulhoon. Sekoita joukkoon caesar-kastiketta. Viimeistele salaatti kikhernekrutongeilla. Tarjoa ja nauti!
Kikhernekrutongit:
1 tlk käyttövalmiita kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl juustokuminaa
suolaa & mustapippuria
OHJEET:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhdo ja valuta kikherneet ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperin avulla.
- Siirrä kikherneet kulhoon ja lisää oliiviöljy ja mausteet. Sekoita hyvin. Suojaa uunipelti leivinpaperilla ja levitä kikherneet uunipellille. Paista noin 30 minuuttia, kunnes kikherneet ovat kullanruskeita ja rapeita. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.
Caesar-kastike:
2 dl cashew-pähkinöitä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
1-2 rkl ravintohiivahiutaleita
1 tl dijon-sinappia
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl suolaa
1-2 dl vettä
OHJEET:
- Liota cashew-pähkinöitä runsaassa vedessä vähintään 4 tuntia, tai yön yli. Huuhdo ja valuta.
- Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi kastikkeeksi. Aloita pienestä määrästä vettä ja lisää tarpeen mukaan, riippuen kuinka juoksevan koostumuksen haluat. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä lasipurkissa.