Yrtti-fetalohi
Kotimaiset yrtit ovat raikkaan tuoreita ja tuovat ruokaan ihastuttavaa makua ja kaunista väriä. Sen lisäksi niistä saa luonnollisella tavalla hyvää tekeviä vitamiineja. Valmista helppotekoinen yrttilohi ja nauti raikkaan salaatin tai vaikkapa höyrytettyjen vihannesten kanssa.
Yrtti-fetalohi
4 annosta
800 g lohifilee
suolaa myllystä
½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 lehtikaalinlehti
½ ruukkua basilikaa
½ ruukkua oreganoa
½ sitruunan mehu
Pinnalle:
100 g fetajuustoa
Poista lohifileestä ruodot ja laita kala leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan.
Rouhi pinnalle suolaa myllystä.
Mittaa rypsi- tai oliiviöljy tehosekoittimeen ja lisää joukkoon lehtikaalinlehti, josta on poistettu lehtiruoti, sekä tuore basilika ja oregano. Purista joukkoon sitruunan mehu.
Jauha tasaiseksi ja levitä kalan pinnalle.
Murusta päälle fetajuusto.
Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.