Herkulliset ja hauskat
Kotimaisia ituja ja versoja saa ympäri vuoden. Löydät ne hedelmä- ja vihannesosaston viileimmästä paikasta.
Kotimaisia ituja ja versoja saa ympäri vuoden. Löydät ne hedelmä- ja vihannesosaston viileimmästä paikasta.
Kotimaisia, heti käyttövalmiita, ituja ja versoja löytyy monenlaisia. Idut ja versot ovat kasvin kasvuvaiheen alkupäässä. Herkulliset vaihtoehdot löytyvät vihannesosaston kylmähyllystä.
Ituja ja versoja kasvaa Suomessa niin kasvi- kuin kasvuhuoneissa. Yleisimpiä idätettäviä tuotteita ovat sinimailanen eli alfa-alfa, mung-papu ja linssi. Myös kikhernettä, soijapapua, vehnää, ruista ja sarviapilaa idätetään.
Tuoreversoista yleisempiä lajeja ovat auringonkukka, vihanneskrassi, herne, vehnä ja tattari. Versoiksi voidaan kasvattaa monenlaisia kasveja.
Kotimaisten kasvisten kulutusta on helppo lisätä omaan ruokavalioon. Nappaa alta yhdeksän vinkkiä, miten onnistut.
Ituja ja versoja voidaan käyttää sellaisenaan salaatteihin tai voileivän päälle. Niitä voi lisätä myös lämpimiin ruokiin, kuten wokruokiin ja keittoihin, mutta vasta aivan ruuan kypsennyksen loppuvaiheessa.
Idut ja versot sisältävät runsaasti kivennäis- ja hivenaineita ja vitamiineja. Ne ovat kevyttä ja ravinnerikasta syötävää.
Käyttövalmiit tuoreet idut ja versot säilytetään mahdollisimman viileässä +2 – +5 asteessa. Paras paikka kotona niille on jääkaapissa omassa pakkauksessa.