Kuvassa on kurkkurelissiä lasikipossa. Kipon vieressä on vihanneksia.

Yhdeksän hyvää syytä syödä kasviksia

Monipuolinen ruokavalio, joka sisältää paljon vihanneksia, juureksia, marjoja ja hedelmiä, helpottaa useiden tutkimusten mukaan terveyden ylläpitämistä ja pienentää riskiä sairastua moniin kroonisiin sairauksiin. Kasviksilla saa helposti väriä ja makua ruokiin. Tässä yhdeksän hyvää syytää syödä kasviksia:

  1. Kasvikset sisältävät runsaasti vitamiineja, hiven- ja kivennäisaineita.
  2. Kasviksissa on paljon hiilihydraatteja, mutta vähän energiaa.
  3. Kasvikset ovat hyviä kuidun lähteitä.
  4. Kasvikset eivät sisällä kolesterolia.
  5. Kasvikset auttavat sydän- ja verisuonisairauksien sekä syövän riskin vähentämisessä.
  6. Kasvisten C-vitamiini tehostaa raudan imeytymistä.
  7. Lisäksi C-vitamiini pitää virkeänä ja parantaa elimistön puolustuskykyä.
  8. Kasviksista saa näyttäviä ja maukkaita ruokia.
  9. Kasvisten käyttöä lisäämällä voi vähentää suolan määrää.

 

Tutustu herkullisiin resepteihin