Reseptit
Tomaatteja kolmella tavalla
- 12 kotimaista hyvää tomaattia, joista on kaiverrettu sisus pois
Chili con carne -tomaatit:
- 1 sipuli pienittynä
- 1/2 pkt jauhelihaa (noin 200 g)
- 1 rkl makeaa paprikajauhetta
- pari hyppysellistä savustettua paprikajauhetta
- 1/2 prk (noin 2 dl) luomutölkkipapuja (esim. kidneypapuja)
- öljyä paistoon
- 1 rkl palmusokeria
- pari rouhaisua chilimyllystä
- suolaa ja pippuria
- runsaasti tuoretta korianteria
- tomaatin pois koverretut sisäosat
Kuullota sipuli, lisää jauheliha, sitten paprikajauhe. Freesaa rauhassa, lisää huuhdellut pavut, palmusokeri ja tomaattien sisäosat. Anna hautua, mausta makusi mukaan. Lisää lopuksi tuore korianteri. Täytä 4 tomaattia seoksella, lisää vielä korianteria päälle.
Unkarilaiset täytetyt tomaatit:
- n. 13 pilkottua herkkusientä
- oliiviöljyä paistamiseen
- 2 dl keitettyä riisiä
- 1 dl pienittyä ruohosipulia
- puristus sitruunamehua
- mustapippuria ja suolaa
Kuullota siemenet öljyssä pehmeiksi. Lisää paljon ruohosipulia ja anna kuullottua. Sekoita seos riisin kanssa, purista sitruunamehua päälle ja mausta. Täytä 4 tomaattia seoksella, leikkaa vielä ruohosipulia päälle.
Mozzarellaa ja basilikaa tomaatissa:
- 1 ptk (300 g) mozzarellaa
- 15 lehteä basilikaa
- oliiviöljyä
- mustapippuria
Leikkaa mozzarella palasiksi ja täytä 4 tomaattia niin, että laitat vuorotellen basilikanlenden ja mozzarellaviipaleen. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.