Reseptit
Kurkku-lohitartar
Kurkku-lohitartar on tyylikäs tarjottava erilaisissa juhlissa. Tarjoa seuraksi ruisleipäviipaleita tai ruisnappeja. Sopii myös ruissipsien dippailuun!
6 annosta
- 200 g kylmäsavustettua lohta
- yhden limen tai puolikkaan sitruunan puristettu mehu
- ½ keskikokoinen kurkku
- 1 pieni punasipuli
- 200-300 g smetanaa
- ½ dl hienonnettua tilliä
- ripaus sitruuna- tai limepippuria
Hienonna kylmäsavustettu lohi veitsellä työlaudalla ja laita kulhoon. Purista joukkoon limen tai sitruunan mehu. Leikkaa kurkku pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi ja hienonna punasipuli. Sekoita ainekset keskenään ja sekoita joukkoon smetana ja hienonnettua tilliä. Mausta sitruuna-tai limepippurilla. Tarkista maku.
Vinkki! Lisää halutessasi joukkoon keitettyä, hienonnettua kananmunaa.