Kesän marjat ja vihannekset sujahtavat salaattiin

Kesä on paitsi vihannesten myös marjojen kulta-aikaa. Salaattiannokset antavat loputtoman mahdollisuuden herkullisille ja raikkaille variaatioille sen mukaan, mitä oman pihan marjapensaista, torilta tai kaupan heviosastolta sattuu parhaiten löytymään.

Kesäsalaatti vadelmilla ja kirsikoilla

Kesän hurmaavin salaatti syntyy runsaasta lehtivihreästä, kotimaisista marjoista sekä täyteläisestä yrtti-jugurttikastikkeesta. Leikkaa kurkusta pehmeä keskikohta pois, jotta annoksen rakenne pysyy sopivan lehtevänä, eikä se vetisty. Suutuntumaa antavat paahdetut siemenet ja pähkinät. Löydät reseptin tähän heinäkuun makuja ihanasti yhdistelevään salaattiin täältä!

Lempeä mansikka-kvinoasalaatti

Kvinoa on helppo ja nopea valmistaa vaikka kesäkeittiön liedellä. Tässä versiossa täyttävä kvinoa saa ihanaa kesäistä makua mansikoista ja monenlaisista vihreistä. Mansikka ja basilika sopivat yllättävän hyvin yhteen, ja makumaailman viimeistelee minttu. Ota resepti talteen täältä.

Mustikkaa välipalaksi

Suomalaista arkipäivän luksusta on noukkia mustikat suoraan takapihalta. Ihanat tuoreet mustikat pääsevät salaattiin basilikan, kurkun ja mozzarellan kera. Nauti välipalana tai pääruoan lisukkeena! Voit viimeistellä annoksen halutessasi itsetehdyllä, vaivattomalla yrttiöljyllä – reseptin siihen löydät täältä!

Raikas vesimeloni-lehtikaalisalaatti

Vesimelonilohkot raikastavat tämän salaatin makumaailman. Suolainen feta sopii hyvin yhteen mehevien makujen kanssa. Lehtikaalille luontaisen jämäkän rakenteen voi kesyttää salaattiin sopivaksi hiertämällä sitä. Pehmennyksen salaisuus on hapokas ainesosa, kuten tilkka siiderietikkaa tai sitruunamehua – sen jälkeen lehteä hieromalla sen kuidut antavat helposti periksi ja vihannes muuttuu rakenteeltaan lempeämmäksi. Ota resepti talteen täältä.