Reseptit
Uunivihannespasta
Tässä reseptissä on reilusti värikkäitä vihanneksia, jotka tekevät siitä kevyen ja ravitsevan valinnan. Reseptiä voi helposti muokata oman maun mukaan – paistettu kana, tofu tai kikherneet tuovat siihen proteiinia ja erilaiset yrtit uusia makuja – tai lisää mukaan ripaus chiliä!
Monipuolisesta annoksesta saa vatsansa täyteen kaksi nälkäistä ruokailijaa:
- 5 eriväristä paprikaa
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 100 g tavallisia tomaatteja
- 2 punaista sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 iso kourallinen tuoretta basilikaa
- 1 iso kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
- öljyä
- 250 g ricotta-juustoa
- 250 g rigatoni pastaa
- Tilkka punaviinietikkaa
- 20 g parmesan-juustoa
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi ne ohuiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja pilko tavalliset tomaatit neljään osaan. Viipaloi sipulit sekä valkosipuli (säästä muutama viipale valkosipulia myöhemmäksi). Irrota basilikan lehdet ja laita ne sivuun, hienonna varret.
- Laita paprikat, tomaatit, sipulit, valkosipuli, lehtipersiljan ja basilikan varret suureen, syvään uunin kestävään vuokaan. Lisää 1 rkl öljyä ja ripaus suolaa ja pippuria, ja sekoita hyvin.
- Tee vuoan keskelle tila ja aseta valutettu ricotta-juuston siihen. Ripottele ricotta-juuston päälle säästetyt valkosipuliviipaleet ja valuta päälle hieman öljyä. Paahda uunissa 45 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
- Kuumenna isossa kattilassa runsaasti suolattua vettä kiehuvaksi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä yhden desin verran pastan keitinvettä ennen valuttamista.
- Nosta ricotta-juusto vuoasta erilliselle lautaselle. Lisää paahdettujen vihannesten joukkoon tilkka punaviinietikkaa ja sekoita hyvin. Siirrä vuoka liedelle keskilämmölle. Lisää pasta ja pastan keitinveden vuokaan ja sekoita.
- Raasta päälle parmesan-juustoa, revi joukkoon basilikan lehdet ja sekoita kevyesti. Lusikoi paahdettu ricotta-juusto pastan päälle. Nauti!