Ajankohtaista
Kurkkua trendikkääseen pinsaan ja pähkinäiseen nuudelikulhoon – neljä reseptiä kurkkuviikkoon 17.-23.3.
Hyvää kurkkuviikkoa 17.-23.3.2025! Monipuolinen kurkku taipuu monenlaisiin resepteihin ja sen rooli on päivän ruokailuissa monipuolinen.
Kevättä kohti – poikkea yrttiosaston kautta! Yrttiviikko 9.-16.3.2025
Kotimaiset, lähellä viljellyt yrtit ovat oikeaa arjen luksusta! Yrtit sopivat lähes joka ruokaan - inspiroidu minttuisesta tabboulehista, raikkaasta kurkkusalaatista, mehevästä basilikalla ja oreganolla viimeistellystä tomaattipiirakasta ja maukkaan timjamisesta ratatouillesta.
Suomi on taas maailmanmestari kurkuntuotannossa!
Suomi on maailmanmestari yhdessä erikoisemmassa lajissa, nimittäin kurkun viljelyssä. Viljelyn tehostuminen on pitkäjänteisen työn tulosta, minkä ansiosta myös tuotannon hiilijalanjälki on laskenut vuosikymmenten aikana reippaasti.
Tee talviloman makumatka Aasiaan – viisi helppoa reseptiä
Kaukomaiden tunnelmaan voi päästä kotonakin lomailemalla loihtimalla helppoja, aasialaisesta keittiöstä makujaan ammentavia reseptejä! Kurkkaa kurkkunuudelit, lempeä intialainen kasvispata ja japanilaiset yrtein silatut misosienet.
Talven lohturuokaa – ihanimmat täytetyt leivät
Välipala pitää energiatasot kohdillaan arjen pyörteissä. Kokeile vaivattoman täyttäviä tomaatti-hummusleipiä, hurmaavan aromikasta juusto-rosmariinibostonia, lounaana toimivaa sieni-flatbreadia ja tonnikalaa imitoivaa kikhernetahnaa leipien täytteenä!
Tuoretta lautaselle sydäntalvellakin – raikasta annos salaatilla ja salsalla
Suomalainen laadukas kasvihuonetuotanto takaa sen, että tuoretuotteilla pääsee herkuttelemaan vaikka keskellä talvea! Maistele kesästä muistuttavia makuja raikkaan kurkku-mangosalsan ja täyteläisen uunipaahdettujen tomaattien ympärille kootun salaatin muodossa.
Kurkun vuosi 2025
Kurkkua kuluu - vuosittain rouskuttelemme sitä kotimaisena huimat 50 miljoonaa kiloa! Vihannesta tuotetaan ympäri Suomen noin 170 kasvihuoneyrityksessä, joten se on todellista lähiruokaa.
800 grammaa kasviksia myös joulupäiviin! Katso 4 helppoa vinkkiä
Katso artikkelista 4 vinkkiä joulukattauksen kevennykseen, ja lisää raikkaita kasviksia myös loppuvuoden annoksiin!
Muista vihannekset jouluun – tallenna helpot ja raikkaat lisukkeet
Joulupöydän tomaatit saavat syvyyttä pikaisella pikkelöinnillä ja sitruunainen kurkku-paprikasalaatti toimii hurmaavana rosollin korvikkeena! Peruna-, porkkana- ja lanttulaatikon loput kannattaa hyödyntää maukkaan rapeiksi rieskoiksi. Kokonaisuus raikastuu vikkelästi kurkku-basilika-limonadilla!