Onko Vappua ilman perunasalaattia?

Vappuviikko inspiroi maistelemaan keväisen raikkaita reseptejä. Perunasalaatti on kiistaton klassikko, teemme sen tänä vuonna kahdella eri tapaa! Nälkää taklataan myös täytetyillä leivillä, suolaisilla vohveleilla ja janoa maistuvalla kurkku-päärynäjuomalla.

Vohveleita vai leipää brunssille?

Vegaaniset huijarin tunaleivät syntyvät herkullisesta kikhernetahnasta. Kuituja kasviksista saavat leivät pitävät nälkää vappujuhlinnoissa. Katso helppo resepti täältä.

Hauska vaihtoehto perinteiselle leivälle ovat suolaiset vohvelit. Brunssin ohjelmanumerona jokainen saa täyttää itselleen mieluisat vohvelit suoraan lämpöiseltä pannulta! Basilikalla maustettujen vohvelien resepti täällä.

Rapeiksi paahdettuja perunoita salaattiin

Kokeile tänä vuonna valmistaa perunasalaatti rapeiksi paahdetuista perunoista. Salaatti saa potkua piparjuuresta, se viimeistellään salaatilla ja lehtipersiljalla.

Kuvassa on rapeaa perunasalaattia.

Tsatsiki sopii myös perunasalaattiin! Tätä nerokasta yhdistelmää kannattaa kokeilla heti tänä Vappuna. Tsatsiki-perunasalaatin ohjeen löydät täältä.

Huikka lempeää kurkku-päärynäjuomaa

Päärynästä ja taateleista makeuden saava juoma sopii tuhdiksi välipalamocktailiksi. Tuore minttu tuo mausteisen säväyksen juomaan. Juomareseptiin pääset täältä.

Kuvassa on kurkku-mocktail lasissa pöydällä.