Adjika
Adjika on tulinen kastike, joka sopii niin dipiksi kuin osaksi maukasta kastiketta. Helppo kastike syntyy käden käänteessä kotimaisesta tomaatista ja paprikasta.
noin 3 dl
30 min
melko helppo
Ainekset
3 kotimaista suippopaprikaa
3 kotimaista tomaattia, puolitettuina
1 punainen chili
1 porkkana, paloiteltuna
5 valkosipulinkynttä kuorineen
1 rkl jauhettua korianteria
kourallinen tilliä
kourallinen kotimaista korianteria
0,5 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa tai muuta vaaleaa etikkaa
suolaa
OHJE:
1. Kuumenna uuni 230-asteiseksi. Levitä kaikki vihannekset uunipellille ja mausta kevyesti suolalla. Kypsennä uunissa välillä käännellen noin 15 min tai kunnes ne ovat tummuneet.
2. Siirrä paprikat kulhoon ja peitä kannella tai lautasella. Anna paprikoiden höyrystyä noin 10 min kannen alla, jonka jälkeen kuori irtoaa hyvin helposti. Kuori sitten paprikat ja poista enimmät siemenet. Poista myös chilistä sen vihreä kanta, mutta siemenet voit jättää. Poista myös tomaattien ja samoin valkosipulien kuoret ja kanta.
3. Siirrä kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta rosoiseksi kastikkeeksi.
4. Mausta adjika tarvittaessa vielä suolalla ja/tai etikalla.
Videon ja reseptin on tuottanut Tastery Foods
Adjika
cirka 3 dl
30 min
Väldigt lätt
Ingredienser
3 spetspaprikor
3 inhemska tomater, skurna i halvor
1 röd chili
1 morot, skuren i bitar
5 vitlöksklyftor med skal
1 msk inhemsk koriander
en handfull dill
en handfull koriander
0,5 dl extra jungfruolivolja
2 msk äppelcidervinäger eller annan ljus vinäger
salt
Recept
1. Förvärm ugnen till 230 grader. Sprid alla grönsakerna på ett bakplåt och krydda lätt med salt. Baka i ugnen, vänd om då och då i cirka 15 minuter eller tills grönsakerna är mörka.
2. Lägg paprikorna i en skål och täck med lock eller tallrik. Låt paprikorna ånga i cirka 10 minuter under locket, varefter skalet lossnar mycket lätt. Skala sedan paprikorna och ta bort de flesta fröna. Skär också bort det gröna chiliskaftet, fröna kan du dock ha kvar. Skala tomaterna och vitlöken och skär bort skaften.
3. Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en grov sås.
4. Krydda adjika med salt och/eller vinäger om det behövs.
Video är gjord av Tastery Foods.