Broileri-halloumisalaatti
Ruokaisat salaatit maistuvat supernälkäisenä. Kotimaiset vihannekset tuovat väriä, vitamiineja ja makua lautaselle. Ota mukaan evääksi tai nauti lounaana. Tarjoa myös illanistujaisissa.
Broileri-halloumisalaatti
4–6 annosta
1 grillibroileri tai luomukanan fileitä
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku tammenlehtisalaattia
200 g kirsikkatomaatteja
½ kurkku
½-1 punainen paprika
rucolan versoja
2 viipaletta maalaisleipää
3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
Kastike:
½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 limen puristettu mehu
ripaus sokeria
ripaus suolaa
1 valkosipulinkynsi
Putsaa kana nahattomaksi ja luuttomaksi. Revi liha suikaleiksi.
Revi jääsalaatti ja temmenlehtisalaatti. Puolita kirsikkatomaatit, paloittele kurkku ja paprika. Laita ainekset salaattivadille. Lisää joukkoon rucolanversoja. Paloittele maalaisleipä kuutioiksi ja paahda kuumalla pannulla öljyssä. Lisää joukkoon hienonnettua valkosipulia.
Sekoita rypsi- tai oliiviöljy, limen puristettu mehu, ripaus sokeria, suolaa ja hienonnettua valkosipulia. Tarkista maku.
Sekoita salaatin joukkoon.