Chashushuli
Tämä Georgiasta kotoisin oleva pataruoka maistuu varmasti erityisesti viileässä säässä. Pataruoka valmistuu mureaksi uunissa 🍅
4 annosta
noin 3 h
Helppo
Ainekset
800 g kotimaista naudan keittolihaa, kuutioina
rypsiöljyä
suolaa
2 keltasipulia, viipaloituina
3-4 kotimaista tomaattia, hienonnettuina
1 kotimainen punainen chili, viipaloituna
2 rkl jauhettua korianteria
2-3 laakerinlehteä
2 rkl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi, viipaloituna
6 dl kanalientä mustapippuria
Viimeistelyyn
kotimaista korianteria, hienonnettuna
kotimaista persiljaa, hienonnettuna
Ohje
1. Kuumenna valurautapata korkealla lämmöllä ja lisää loraus öljyä. Ruskista lihapalat kauttaaltaan ja mausta suolalla.
2. Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Kun liha on ruskistunut, lisää sipuli ja jatka kypsennystä muutama min tai kunnes sipuli on pehmennyt.
3. Lisää seuraavaksi loput padan aineksista, paitsi kanaliemi ja jatka kypsennystä muutama min.
4. Lisää sitten kanaliemi ja peitä pata kannelle niin, että se on vielä hieman raollaan. Siirrä pata uuniin ja hauduta sitä noin 3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Pataa kannattaa sekoitella pari kertaa kypsennyksen aikana.
5. Kun liha on mureaa, mausta pata tarvittaessa suolalla ja tarjoile hienonnetun korianterin ja persiljan kanssa. Kokeile pataa yhdessä perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa!
Videon ja reseptin on tuottanut Tastery Foods.
Chashushuli
4 portioner
ungefär 3 h
Enkelt
Ingredienser
800 g soppkött av nöt, tärnad rypsolja
salt
2 gula lökar, skivade
3–4 inhemsk tomater, finfördelade
1 röd chili, skivad
2 msk mald koriander
2–3 lagerblad
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta, skivad 6 dl kycklingbuljong
svartpeppar
Till garnering
inhemsk koriander, finfördelad persilja, finfördelad
Instruktioner
1. Hetta upp en gjutjärnsgryta på hög värme och tillsätt en skvätt olja. Bryn köttbitarna och salta.
2. Värm upp ugnen till 160 grader. När köttet är brynt, tillsätt lök och fortsätt tillagningen några min eller tills löken har mjuknat.
3. Tillsätt till följande resten av grytans ingredienser, utom kycklingbuljongen och fortsätt tillagningen några min.
4. Tillsätt sedan kycklingbuljongen och täck sedan över grytan med ett lock på så sätt att den blir lite öppen. Flytta grytan i ugnen och låt sjuda i ungefär 3 h eller tills köttet är mört. Det lönar sig att blanda grytan ett par gånger under tillagningen.
5. När köttet är mört, salta vid behov grytan och servera med finfördelad koriander och persilja. Prova grytan tillsammans med potatismos eller kokt potatis!
Videon är gjord av Tastery Foods.